Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Kαθολικοί θέλουν να κηρύξουν τον πάπα αιρετικό!

Ομάδα 19 καθολικών ιερέων και θεολόγων θέλουν να κηρύξουν τον πάπα αιρετικό, με αφορμή διάφορα θέματα που ξεκινούν από τη «θεία κοινωνία» για τους διαζευγμένους και φτάνουν ως την θρησκευτική ποικιλομορφία – Οικουμενισμό.

Ο σημαντικότερος της ομάδας είναι ο πατέρας Aidan Nichols, ένας 70χρονος βρετανός ιερέας της τάξης των Δομινικανών, που έχει γράψει πολλά βιβλία και είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους θεολόγους στον αγγλόφωνο κόσμο.

“Λαμβάνουμε αυτό το μέτρο ως έσχατη λύση ώστε να ανταποκριθούμε στη συσσωρευτική βλάβη που προκλήθηκε από τα λόγια και τις πράξεις του πάπα Φραγκίσκου επί αρκετά χρόνια, τα οποία έχουν προκαλέσει μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας”, ανέφεραν σε 20σέλιδη ανοικτή επιστολή οι 19.

Η επιστολή επιτίθεται εναντίον του πάπα Φραγκίσκου για την χαλαρή στάση του Βατικανού σε μια σειρά θεμάτων. Λένε ότι δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρος εναντίον της άμβλωσης και ήταν πολύ διαλλακτικός και φιλικός απέναντι στους ομοφυλόφιλους καθώς στους Προτεστάντες και Μουσουλμάνους.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε την Τρίτη από την LifeSiteNews, μια συντηρητική καθολική ιστοσελίδα που συχνά αποτελεί πλατφόρμα για επιθέσεις στον πάπα.

Εκπρόσωπος του Βατικανού δεν σχολίασε την επιστολή, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες παραπομπές στην Αγία Γραφή, δηλώσεις προηγούμενων παπών και ξεχωριστή βιβλιογραφία. Η επιστολή προσκαλεί τους ανθρώπους να συμμετάσχουν ακόμη και σε μια ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών.

Απευθυνόμενη στους επισκόπους, η επιστολή λέει: «Ζητάμε, λοιπόν, από την σύνοδο σας να αντιμετωπίσει επειγόντως την κατάσταση της δημόσιας προσχώρησης του πάπα Φραγκίσκου στην αίρεση».