Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Κλήρος και λαός αποχαιρετούν τον Γέροντα Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη

Κλήρος και λαός αποχαιρετούν τον Αρχιμανδρίτη Γέροντα Αιμιλιανό προηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους που εκοιμήθη σήμερα το πρωί 9 Μαΐου σε ηλικία 85 ετών.

Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντα τέθηκε προς προσκύνηση στο κέντρο του Καθολικού της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου, ενώ πλήθος πιστών καθώς και πνευματικών τέκνων του μακαριστού γέροντα σπεύδουν από κάθε σημείο της Ελλάδος αλλά και από το εξωτερικό για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του.

Δηλώσεις για την κοίμηση του Αρχιμανδρίτη Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη έκαναν ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος που συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, θα μεταβεί στο Ιερό Κοινόβιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Ορμυλίας Χαλκιδικής, για να ασπασθεί το σκήνωμα του Γέροντος Αιμιλιανού και να τελέσει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.