Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Οι κήρυκες της αληθείας

Έρχεται ο αντίχριστος....Ε! και λοιπόν;

Νομίζετε ότι θα μείνουμε εντελώς απροστάτευτοι μπροστά στο δολοφονικό μένος του αντίχριστου;

Όχι βέβαια. Δεν θα μας αφήσει ο Πανάγαθος Θεός, χωρίς προστασία. Θα μας στείλει τους δύο υπεσχεμένους προφήτες, τον Ηλία και τον Ενώχ, που είναι αδύνατον να τους προσβάλει οποιαδήποτε δύναμη του αντίχριστου, χωρίς την παραχώρηση του Θεού:

• Τους κήρυκες της αλήθειας, της ελευθερίας και της μετάνοιας, που δεν πέθαναν ποτέ.
• Τους πρωτοστάτες των πιστών, που θα φέρουν το μήνυμα της Δευτέρας Παρουσίας του Θεού.
• Τους ζηλωτές της πίστης και τους πρόμαχους, που θα διδάξουν τον λαό, θα στερεώσουν την πίστη, θα επιστρέψουν πλανεμένους και θα καταγγείλουν την πλάνη του αντίχριστου.
• Τα όργανα του θελήματος του Θεού.
• Τα πνευματικά αντιστασιακά αναστήματα της τυραννίας και της αιχμαλωσίας.
• Τις γενναίες θεοφόρες ψυχές.
• Τους οπλισμένους με θεϊκή δύναμη, που θα μπορούν:
1. Nα μεταβάλλουν ακόμη και το νερό σε αίμα.
2. Nα κάνουν τον ουρανό να μη βρέχει
3. Nα προκαλέσουν πείνα.

Ο αντίχριστος - κατά παραχώρηση του Θεού - θα σκοτώσει τους δύο μάρτυρες, αλλά η νίκη αυτή θα είναι πρόσκαιρη, διότι μετά από τρεισήμισι ημέρες, οι δύο μάρτυρες θ’ αναστηθούν, θ’ ανέβουν στον Ουρανό και οι εχθροί τους, θα μείνουν... άναυδοι!!!

Η ανάβαση αυτή, σηματοδοτεί το θρίαμβο της Εκκλησίας του Χριστού και προαναγγέλλει την κοινή ανάσταση, που θα γίνει μετά από λίγο, στην ένδοξη ανάβαση στον Ουρανό, αυτών που έχουν σωθεί.

Ο αντίχριστος, θα κερδίσει τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο.

Θα τον προσκυνήσουν οι άνθρωποι, που δεν αγάπησαν τον Αληθινό Θεό, με όλη τη δύναμη της καρδιάς τους, με όλη τη δύναμη της ψυχής τους και με όλη τη δύναμη της διανοίας τους και οι πιστοί του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που δε θα προσκυνήσουν τον αντίχριστο, θα διωχθούν, θα βασανιστούν και θα αναδειχθούν σε αληθινούς γίγαντες.

Τότε, η ζωή των χριστιανών θα είναι μαρτυρική κι ανυπόφορη, διότι θα επικρατεί μεγάλο πένθος στην Εκκλησία και δε θα υπάρχει:

• ούτε Προσφορά,
• ούτε Θυμίαμα,
• ούτε Θεία Κοινωνία,
• ούτε Λατρεία στον Αληθινό Τριαδικό Θεό.

Ο χριστιανισμός - η μεγαλύτερη εκπολιτιστική, ημερωτική και προοδευτική δύναμη - που εξέθρεψε και περιέθαλψε το πνεύμα του υγιούς πολιτισμού στο άτομο, στην οικογένεια, στο έθνος, στο κράτος με την καλλιέργεια της ψυχής κι είναι η ψυχή του πολιτισμού θα εξαφανιστεί!!! Θα γίνει... αντιχριστιανικός μεσαίωνας!!!

Τα χριστιανικά ήθη κι έθιμα θα μεταβληθούν και θα λάβουν τη σφραγίδα του αντιχρίστου.

Η Θεία Λατρεία θα βεβηλωθεί. Οι ναοί θα ρημάξουν. Οι φιλόχριστοι θα δακρύζουν, διότι δε θα υπάρχει πουθενά λόγος Θεού και κήρυγμα και θα φύγουν στην έρημο, στις σπηλιές και στις οπές της γης. Εκεί θα είναι ο τόπος προσευχής, άσκησης κι ενδυνάμωσης πολλών ψυχών, που δε θα δηλώσουν υποταγή στον άνομο. Εκεί θα προστατευθούν από τον Κύριο, αν και ο αντίχριστος θα ψάχνει να τους βρει, για να τους σφραγίσει.

Θα υπάρξουν όμως και Χριστιανοί, που θα παλέψουν «στα ίσια» μαζί του, ομολογούντες το Χριστό. Χριστιανοί, που θα υπομένουν τον τρόμο και τα φρικτά βασανιστήρια του αντίχριστου. Γενναιόψυχα Παλικάρια του Χριστού, που θα κουρελιάσουν, με την πίστη και την αγάπη τους προς τον Κύριο, τον αλαζόνα τύραννο. Τέτοια προσβολή ο σατανάς δε θα την ανεχθεί και θ’ αφηνιάσει.

Μετά την επικράτησή του, ο αντίχριστος θα νομίσει, ότι είναι πια βασιλιάς, άρχοντας και κυρίαρχος όλου του κόσμου. Θα νομίσει - μέσα στην εωσφορική του παραζάλη - ότι θα μπορέσει να αντιταχθεί στον Κύριο, κατά τη φοβερή ημέρα του ερχομού Του, της Δευτέρας Του Παρουσίας. Θα ξεχάσει ότι είναι «ο υιός της απωλείας».

Δε γνωρίζει ο κακομοίρης, ότι η βασιλεία του θα καταργηθεί και ότι θα τον αρπάξει, το πυρ της αιώνιας κόλασης μαζί με τους οπαδούς του. Θα ζει με το όνειρο της παντοτινής του κυριαρχίας.

Πριν γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, συντρίβεται σαν μυρμηγκάκι, καταλύεται το κράτος του και τσακίζεται η κυριαρχία του. Τότε θα εξαφανιστεί το κακό και ο θάνατος. Τότε παύουν τα επίγεια και αρχίζουν τα επουράνια.

Αγαπητοί χριστιανοί,

Μας καλεί ο Κύριος να δείξουμε ηρωισμό και αντοχή, στις κακοπάθειες υπέρ της χριστιανικής πίστης. Και η ουράνια φωνή της Αποκάλυψης, είναι θεία υπόσχεση, που έδωσε και θα δίνει δύναμη κι ενθουσιασμό στις ψυχές των πιστών.

Ο Κύριος μετράει τον Πνευματικό Ναό Του.

Κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω. Αυτοί, που αμετανόητα μένουν μακριά από την Εκκλησία, μακριά από την αληθινή πίστη και τη μυστηριακή ζωή.

Όμως πόσοι και ποιοί θα μπούμε μέσα να σωθούμε;